23 martie 2009

Anunt Umanitar

Cristi este asteptat de urgenta la John Hopkins in Turcia pentru a doua operatie de indreptare a gleznei. Totul costa 15.000 de euro. Familia are doar 5.000. Sunt nevoiti sa amane operatia. Nenorocitul care l-a lovit cu masina pe Cristi isi trece bunurile pe alte nume iar familia nu poate sa recupereze nimic de la el in urma hotararii judecatoresti care este in favoarea lor. Poate reusim sa ii trimitem lui Cristii banutii cu care va putea sa mearga din nou. Solutiile exista, numai banii lipsesc. Iata programarea lui Cristi si devizul. 
UPDATE 16 NOIEMBRIE 2008 - CRISTI A TRECUT CU BINE DE PRIMA OPERATIE
Profesorii de la John Hopkins i-au indreptat genunchiul. In timpul operatiei i-au gasit si o piatra mare la rinichi iar mama lui Cristi si-a dat acordul sa i se scoata si piatra, acest lucru ajutandu-l pe Cristi sa suporte mai bine operatia din punct de vedere al anesteziei si al recuperarii.
Cristi mai are nevoie de doua operatii pentru a putea merge din nou. Momental doua luni nu are voie sa se sprijine in piciorul operat. BAFTA MARE CRISTI!
UPDATE: 31 OCTOMBRIE 2008 - CRISTI LA JURNALUL PUBLIC DE LA ROMANTICA! http://www.romantica.ro/videoplayer.php?id=66
UPDATE: 10 AUGUST 2007 - MAMA LUI CRISTI CAUTA SOLUTII DISPERATE PENTRU A-I SALVA PICIORUL: http://www.acasatv.ro/noutati-acasa/emisiuni/la-povestiri-adevarate-un-copil-a-fost-lovit-de-o-masina-pe-trotuar.html
Cristi se intorcea acum 3 ani impreuna cu doi colegi de la scoala. La 3 minute de casa a traversat pe trecerea de pietoni si s-a intors imediat ce a ajuns pe trotuar pentru a le face cu mana celor doi colegi. Nu a mai apucat deoarece un conducator iresponsabil a intrat cu masina in el strivindu-i piciorul intre masina si un stalp.  Conducatorul nu recunoaste, procese, operatii, ingrijiri…
Dupa ce m-am intors de la Hanovra, cam la doua luni aveam sa il cunosc pe Cristi.
Prietena mea a primit la acea data urmatorul email pe care il reproduc in intregime intalnindu-se intamplator cu Mioara, mama lui Cristi pe strada. La data accidentului Cristi fusese internat in spital in camera in care a stat si prietena mea si asa s-au recunoscut. A doua zi eram deja la Cristi incercand sa il incurajez sa nu isi piarda speranta insa mai mult el m-a incurajat decat eu pe el. Cand l-am vazut cum merge in carje de parca nimic nu l-a traumatizat, cum zambeste chiar daca se vede in ochii lui tristetea mi-am spus ca este o lectie pentru mine si trebuie sa gasesc o solutie pentru el.
Am luat legatura cu Narcisa de la VIPMED si intr-un final s-a gasit o solutie pentru Cristi. El va trebui sa plece duminica 1 noiembrie la John Hopkins pentru o prima interventie urmata de 4-5 zile de spitalizare. Interventia este minutioasa si va fi urmata in timp de alte interventi pana cand organismul lui se va opri din crestere. Este un razboi de lunga durata pe care il vom castiga.
Mai este nevoie sa spun ca familia nu are banii necesari pentru aceste interventi si deplasari in Turcia? Din putin in putin se poate strange o suma care sa le permita sa faca primele interventii pana cand justitia isi va face datoria si il va obliga pe cel care l-a mutilat sa plateasca despagubiri. As adauga ca daca atunci cand gresesti nu iti recunosti greseala cu umilinta si ajungi la proces cu baiatul pe care l-ai mutilat, chiar dovedesti ca nu esti om si faci umbra pamantului degeaba. Cum imi spunea bunica mea cand eram mic, “exista oameni pe lumea asta care desi traiesc sunt demult morti”. Apelul de mai sus se indreapta catre cei care se simt vii!
Mama lui Cristi mi-a spus ca imediat va redirectiona sumele primite ca donatii catre alte cazuri din momentul in care va avea cum sa-si ingrijeasca singura baiatul. Pentru moment insa este nevoie de solidaritate si as adauga si de un pic de responsabilitate in trafic, pentru ca gonim ca nebunii fara sa ne gandim la posibilele consecinte si zilnic atatia pusti se intorc de la scoala in drumul spre casa asa ca trebuie sa fim mai responsabili si mai atenti atunci cand conducem o masina care poate fi letala unui pieton.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza daca te tine