10 decembrie 2009

Despre Norc sau cum sa iti iei repere pentru o locatie necunoscuta

Salutate tuturor , buna seara dimineaza si buna ziua tuturor. Am o mica descoperire, pe care am descoperit-o descoperind acest site despre care va voi vorbi in continuare.
   In incercarea mea de a vedea pe strazile oraselor , cu Google Earth   am gasit intamplator un site romanesc , unde spre uimirea mea, am ramas placut surprins despre serviciul pe care il puneau la dispozitie. Vazusem prin alte tari, ca se pot vedea si chiar "merge" pe strazi, admirand frumusetile si curatenia oraselor , dar nu stiam ca si noi avem asa ceva.
   Si ca sa nu va mai tin pe jar, o sa va spun numele site-ului , ceva mai la final, ca sa cititi intreg articolul.
Acest serviciu ne ofera imagini panoramice de la nivelul strazii.Aceste imagini panoramice permit explorarea virtuala a oraselor acoperite de acest serviciu,. Din cate am aflat, pentru ca pozitia panoramelor sa fie cat mai exacta se foloseste un sistem de corectie a dateor , DGPS!

  Fiecare imagine panoramica este obtinuta prin asamblarea a zece fotografii luate simultan in fiecare punct de panorama. O plimbare cu acest serviciu, este ca o plimbare pe jos, cu bicicleta, ea numindu-se plimbare cu norcmobilul. Pentru cei care nu v-ati dat seama sau nu stiati inca , este vorba despre serviciul NORC.
  Acest serviciu se afla gazduit pe siteul cu acelasi nume si anume http://www.norc.ro unde aveti optiunea de cautare a oraselor precum si a strazilor aferente, cat si panorame ale strazilor, dar si harta pe care puteti pasi foarte simplu.
In speranta ca aceste mici detalii despre Norc v-au fost de folos , va invit sa faceti o mica plimbare in orasul dumneavoastra, iar apoi sa vizitati cateva locatii unde nu ati fost . Mie mi s-a parut a fi folositor serviciul NORC , tocmai pentru ca vine in ajutorul persoanei aflate in dificultate, de a gasi o anumita locatie, avand prin intermediul acestui site, posibilitatea de a-si stabili adresa unde trebuie sa ajunga, totodata fiind puse la dispozitie si panoramele ajutatoare ca puncte de reper in gasirea locatiei.  3 comentarii:

Comenteaza daca te tine