20 ianuarie 2010

De ce? Ce este? Cine suntem?




Fiecare poveste are un inceput.
   De unde incepe totul? Aceasta cautare trebuie sa rezolve misterele vietii atunci cand nu gasim raspunsuri la intrebarile simple.
    De ce ne aflam aici?

    Ce este sufletul?
    De ce visam?
Poate e mai bine sa nu cercetam.Sa nu exploram, sa nu tanjim.



Dar natura umana e diferita!
La fel si inima!
 Nu pentru asta suntem aiciNu pentru a privi in urma, si nici pentru a intui viitorul; ci pentru a trai prezentul!Ne imaginam a fi stapanii propiilor destine , capabili de autodeterminare .
   Dar ne putem alege calea evolutiei? Sau pe cea a decadentei? Sau o forta mai presus de noi ne directioneaza? Evolutia este oare cea care ne conduce? Stiinta este cea care ne arata calea? Sau divinitatea este cea care ne ne protejeaza?
   Cea mai mare problema a oamenilor ramane incapacitatea de a-si alege calea, destinul, telul in viata. Isi poate alege doar modul in care va infrunta destinul.in speranta ca va avea curajul de a da un raspuns. Cand evolutia isi selecteaza mijloacele, aceasta se face cu un pret. Ea inlatura pretentii in schimbul cuvantului unic. E posibil sa ti se ceara sa faci ceva impotriva vointei tale si totodata , schimbarea din viata ta care ar fi trebuit sa fie frumoasa, te tradeaza. Poate sa para nemilos, dar scopul este doar autoconservarea. Supravietuirea! Forta evolutiei nu are nimic sentimental in ea,ci doar se invarte intre viata si moarte, nu poti decat spera ca dupa ce ai servit`o cu credinta, a mai ramas o farama a vietii asa cum o stiai.
   Cateodata intrebarile sunt mai puternice decat raspunsurile.Sa revenim la evolutie.
Ce este ea? Cred ca un proces, imperfect si adeseori violent. O batalie intre ceea ce exista si ceea ce urmeaza sa se nasca. Lumea nu e mica, tu insa esti! Iar soarta te va gasi oriunde .
    Suntem de fapt creatii ale rutinei, creati sa ne ascundem in confortul cald al familiei, al prietenilor, dar ce se intampla cand mediul acesta devine nesigur? Atunci imbatranim.
   Oare totul a fost modelat de la inceput? Sau ne sta in putere sa ne schimbam destinul?Avem o sansa mica, tocmai prin ceea ce ne face unici, o sansa de a pacali soarta. Cand cuprindem forta interioara, potentialul nostru nu are limite, viitorul e plin de promisiuni, prezentul plin de sperante.
   De unde provine ? Aceasta cautare? Aceasta necesitate de a elucida mistere, cand stim ca intrebarile simple nu au raspunsuri. De ce ne aflam aici? Ce inseamna sufletul ? De ce visam? Ce este iubirea?  Poate ar fi mai bine sa nu cercetam, sa nu exploram , sa nu tanjim dupa asta.
Dar natura umana si inima spun altceva. Nu pentru asta suntem aici; Ne luptam pentru a fi deosebiti, pentru a schimba lumea  , pentru a preschimba visul in speranta , nestiind pe cine vom intalni in cale ; fara a sti ce strain ne va fi aproape , ne va alina sufletul si durerea incercarilor.








0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza daca te tine