08 septembrie 2008

Chrome , browser`ul Google

Google a anuntat ieri, ca are in teste si se pregateste sa lanseze propriul sau web browser , Chrome. Sefii Google spera ca Chrome, va deveni rivalul direct al browserului Microsoft Internet Explorer. Probabil si decizia de a-l lansa acum, survine dupa lansarea recenta a Internet Explorer 8 Beta 2.
Conform Google, Chrome, va fi disponibil deocamdata doar pentru Microsoft Windows, urmand ca in curand sa apara si versiunea pentru Mac respectiv Linux. Rivalitatea dintre Microsoft si Google se mareste astfel intr-un sector unde pana in prezent gigantul sofware detinea monopolul.
Microsoft detine in prezent 72% din piata, urmata de Firefox 20% si Safari produs de Apple. Google ar face bine sa invete din exemplul Firefox, care dupa ani de lupta cu Internet Explorer, n-a reusit sa detina monopolul. Asta desi Firefox, este o alternativa mult mai buna la browserul gigantului software. Analistilor americani de profil (ma refer la cei de la CNET) le cade greu sa creada, ca utilizatorii, vor renunta dintr-o data la Microsoft Internet Explorer pentru Google Chrome. E imposibil, avand in vedere, ca Windowsul, vine cu Internet Explorer pre-instalat. De asta s-a alarmat si Opera acum ceva timp. Nu-i corect, dar asta e, Microsoft face jocurile aici. “Deci va lua Chrome, locul Internet Explorer-ului? Foarte putin probabil.” (CNET News)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza daca te tine