06 septembrie 2008

O luna pana la lansarea FIFA 09.

A trecut deja ceva vreme, de cand se vorbeste de lansarea FIFA 09. Joc creeat de cei de la EA Canada, dar publicat sub licienta EA Sports , FIFA 09, va fi lansat in Europa pe data de 3 octombrie 2008. Dupa Europa, urmeaza in ordine, Australia si America de Nord, pe 13 respectiv 14 octombrie.
 
Jocul se va lansa atat pentru consolele de jocuri cat si pentru PC-uri si terminale mobile. Versiunea DEMO a jocului va fi lansata pe 12 septembrie 2008, asadar ce-i care doresc sa-l incerce o vor putea face descarcandu-l de pe site-ul oficial. Iarasi ar mai fi de spus si ca versiunea demonstrativa pentru consolele de jocuri va fi lansata pe 11 septembrie 2008, dar va exista o diferenta. Demo-ul pentru PS3 se va desfasura pe stadionul FIWC (stadion fictiv creeat special pentru FIFA Interactive World Cup), respectiv cel pentru XBOX 360, se va desfasura pe Noul Wembley. Nu au fost furnizate detalii despre versiunea demo ptr. PC, dar se crede ca ar fi vorba tot de Noul Wembley.
Intr-un interviu cu David Rutter producatorul jocului acesta spunea ca au fost aduse cel putin 250 de imbunatatiri la gameplay. Conform acestuia, jucatorii sunt acum mai eficienti, dau drumul mai repede la minge, au propriile plusuri si minusuri in functie de propriile forte sau depinzand de felul in care arata. Adica va fi la fel ca in viata reala, nu vei vedea ca un jucator de juma’ de metru il impinge pe unu gen Koller 2.03m. Suna, chiar aiurea, nu?
Portarii au reflexe mai bune si se pozitioneaza mai bine. Tot acestia vor repune mult mai repede mingea in joc, astfel jocul devenind mai spectaculos, oferindu-ti posibilitatea de a-ti lua prin surprindere adversarul. Ma bucura acest lucru pentru ca creste un pic dificultatea jocului.
O chestie care am auzit-o si sincer imi place este ideea de a manipula  vremea. Mai nou poti sa iti alegi inainte de partida de fotbal daca joci ziua sau noaptea si in functie de calendar si campionatul pe care il abordezi daca vremea este senina, ploiasa sau de ce nu chiar sa joci pe zapada. Alta chestie ca lumea este faptul ca vei putea incepe un meci pe lumina, si sa-l termini noaptea. Ar fi ca la meciurile de Liga Campionilor din luna martie, cand de exemplu in Angla meciurile incep pe ziua si se termina noaptea. Aceasta optiune o vei putea folosi inainte de inceperea celei de-a doua reprize.
Pana si la micile detalii s-a lucrat, David Rutter povestind ca in functie de deciziile luate in timpul jocului ( ma refer aici la schimbari) jucatorii s-ar putea sa se comporte aiurea. Adica daca de exemplu schimbi un jucator care a jucat bine, acesta reactioneaza destul de urat. La fel in cazul capitanilor prost alesi, care pur si simplu arunca banderola in loc sa o predea unui coechipier. Din ce am priceput eu in FIFA 09 iti vei putea celebra golul cum vrei. Acest lucru a fost introdus pentru prima data in EURO 2008.
Alte imbunatatiri aduse versiunii anterioare sunt Adidas Live Season ( o idee destul de aiurea dupa parerea mea) si faptul ca modul Be a Pro va avea acum 4 sezoane.
Cam atat am sa va spun pana acum despre FIFA 09. Ar mai fi de spus, si am sa va mai povestesc cu o urmatoare ocazie.
   

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza daca te tine