12 martie 2009

iPod Shuffle a 3-a generatie


Apple a lansat astazi a treia generatie a lui iPod Shuffle, care este conform spuselor companiei americane, cel mai mic mp3 player din lume.
Acest nou iPod este mai mic decat o baterie AA cantareste aproximativ 11 grame greutate si are dimensiuni remarcabile : 4,5 cm inaltime , 1,75 cm latime si 0,8 cm grosime.
Spre deosebire de generatiile anterioare ale iPod Shuffle , generatia a treia este caracterizata in principal prin lipsa butoanelor de pe dispozitiv, controlul facandu-se exclusiv din tastele aflate pe firul castii. Ar mai fi de spus si faptul ca Apple a introdus o noua functie denumita VoiceOver. Aceasta din urma anunta atat titlurile melodiilor cat si durata de viata a bateriei.
De remarcat ar fi faptul ca bateria rezista pana la zece ore , iar in memoria de 4GB se pot stoca undeva in jur de 1000 de melodii in format mp3. MP3 Player-ul va fi disponibil decat in doua culori , alb si negru la un pret de 79 de dolari bucata.
In ciuda faptului ca Apple nu face publice cifrele referitoare la vanzarile iPod-urilor , analistii americani vorbesc de nu mai putin de 22,7 milioane de unitati vandute in toata lumea doar in ultimul sfert al lui 2008.
De altfel se estimeaza ca Apple a vandut peste 200 de milioane de iPod-uri in intreaga lume din 2001, de cand acestea au aparut pe piata. Prima generatie de iPod Shuffle a aparut in luna Ianuarie a lui 2005.
Pentru detalii si fotografii legate de acest produs va rugam sa accesati pagina producatorului aici.

3 comentarii:

  1. Sincer nu ma intereseaza, si asa nu o sa am bani sa-mi cumpar

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai pune la loto ! Oricum ar fi, ca avem sau nu bani, trebuie sa ne mai si informam, sa stim ce mai apare...

    RăspundețiȘtergere
  3. exact, trebuie sa ne informam. ma intereseaza sa stiu mai multe de acest gen

    RăspundețiȘtergere

Comenteaza daca te tine