28 martie 2009

Schimbarea orei

PLANTATION, FL - NOVEMBER 02:  Howie Brown adj...Image by Getty Images via Daylife

   Uite ca se facu ora 17:00, sambata pe 28 Martie, si aflu ca la noapte fusul orar va pacali timpul cu o ora inainte, asadar si prin urmare maine pe vremea asta, nu va mai fi timpul asta, va fi ora 18:00.
Nu ma intrebati cum ma voi trezi in dimineata zilei de luni ca sincer nu stiu.
   In orice caz, cum criza financiara ne afecteaza pe toti mai mult sau mai putin, iata ca si timpul afecteaza mai mult mersul  trenurilor (sper sa nu se opreasca pe camp si sa stea o ora si mai sper deasemeni sa nu mergeti cu trenul).Cica e gresit sa spun ca ora 00:00 va fi ora 01:00 pentru ca , (...) corect este ora 03:00 va fi ora 04:00. Nu intrebati de ce dar n-aveti voie sa dati timpul cu o ora in avans, inainte de 3 dimineata
in paranteza "da-ti mai departe si daca nu va treziti la ora 03:00 o sa va mearga prost tot anul si n-o sa castigati nici macar la loto " - nu m-ar mira sa vad "mass"uri de genu fluturand instantele de yahoo si live messenger.
  Din cercetarile mele , am aflat ca prima ora de vara  a fost introdusa in Romania in anul 1932, urmand ca prin anul 1979 tara noastra sa semneze Conventia fusurilor orale. Ceva mai tarziu,si anume 1997, printr`o ordonanta guvernamentala orarul de vara a fost corelat cu cel practicat in tarile Uniunii Europene.
Asta este, ne vom trezi mai devreme .

Reblog this post [with Zemanta]

1 comentarii:

Comenteaza daca te tine