11 martie 2011

Cutremur in Japonia de 8.9 grade

Astazi, vineri 11 martie 2011 a fost o zi de calvar pentru cetatenii Japoniei care au fost loviti de un cutremur foarte puternic de 8,9 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost urmat de valuri uriase de pana la 10 metri care au facut adevarate pagube pe coastele Japoniei spulberand tot ce intalneau.
  Numeroase replici de pana la 7 grade pe scara Richter au fost simtite de populatia iesita in strada , traficul aerian fiind inchis la fel si aeroportul Narita din Tokio iar dupa cum precizeaza agentia de meteorologie din Japonia a emis o alerta , in care tsunami`ul va lovi Japonia, Rusia , Guam , Filipine , Taiwan , Indonezia si Hawai.



Cateva modalitati de protejare importriva cutremurelor

Cel mai important si mai important este sa nu intrati in panica.Panica produce haos si ne impiedica sa analizam problema . Trebuie sa evitati pe cat puteti sa parasiti cladirea in care va aflati, de regula cutremurul are o durata mica de producere, iar lucrul ce mai rau este sa va aflati pe scari . Deci , retineti in caz de cutremur : Nu mergem catre scari , evitam scarile pe cat posibil
Daca va aflati in afara unei cladiri, pe strada, in oras, evitati pe cat puteti sa ramaneti langa cladiri , sau langa orice constructie care s-ar putea prabusi ,  cautati un loc deschis.
  In cladiri, cautati sa stati sub ceva solid, un perete de rezistenta, o grinda, un toc de usa, sau o masa solida, un birou.
 Daca va aflati in trafic, incercati sa opriti masina incet si aveti grija la lucrurile inconjuratoare care s-ar putea prabusi.

Imaginea apartine unui joc realizat in flash si se afla pe siteul http://www.joc-uri.ro/cutremur_1385.html

3 comentarii:

  1. Am vazut un clip unde in loc sa se adaposteasca tineau rafturile cu bauturi sa nu cada in supermarchet. cat de comunism sa fie sa se teama mai tare ca vor fi dati afara decat ca pot muri?
    bune informatii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil ca unii dintre ei duc o viata tare grea daca au ajuns sa isi protejeze marfa angajatorului in schimbul vietii

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cred ca e vorba de viata grea ci mai degraba de un cult al muncii si al datoriei specific Japoniei si care poate parea de neinteles pentru europeni.

    RăspundețiȘtergere

Comenteaza daca te tine