05 august 2008

Mag - masini din viitor



In ultimul timp a inceput sa "ploua" cu tot felul de concepte care infatiseaza masinile viitorului. Unele prezinta chiar design-uri revolutionare si ar fura privirea oricui daca ar aparea acum pe sosele.



Pacat insa ca tehnologia iubeste de regula evolutia lenta si nu revolutia, iar noi nu vom mai fi atat de uimiti prin 2035, cand conceptele spectaculoase de acum vor fi la ordinea zilei.
 
   Dupa cum ii spune si numele, MAG este un vehicul magnetic cu doua locuri, sub forma unui hibrid intre o motocicleta high-tech si o masina hotroad cu rotile din fata la vedere. MAG pare desprinsa din "Cavalerii spatiului", asta datorita rotilor total neconventionale. Cele din fata au o singura spita, iar cea din spate nu are niciun cadru care sa o fixeze de sasiu.

MAG are nevoie de autostrazi magnetice, care prin dispunerea diferita a sarcinilor pozitive si negative, pot reduce la jumatate greutatea autovehiculului. Rotile vor fi atrase de asfalt, iar corpul aproape ca va pluti asemeni unui aparat de zbor..

Momentan, MAG nu reprezinta decat un concept realizat de catre Matúą Procháczka, un tanar din Slovacia. Sa speram ca odata cu trecerea anilor, astfel de automobile vor inlocui complet masinile pe baza de combustibili fosili, care ne fac atat de mult rau, direct si indirect.
 


Galerie
 
 
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza daca te tine