07 februarie 2009

Cum sa reusesti sa te trezesti de dimineataTrezitul de dimineata este o problema pentru tine? Pleci mereu pe fuga de acasa sau ajungi pe ultima suta de metri la job pentru ca ai depasit ingrozitor de mult ora de trezire? Ei, da, asta e o problema. Ar trebui sa iei unele masuri. Dar care? Pornim lupta impotriva dificilului trezit de dimineata. Iata 6 sfaturi pentru ca lupta ta sa fie ceva mai usoara:


- Du-te la culcare cand iti este somn. Incearca sa termini din timp toate treburile pentru a nu fi nevoita sa amani prea mult ora de culcare.

- Mananca usor si putin seara. Un fruct, o salata, un iaurt, peste. Evita grasimile, prajelile, dulciurile. Ai grija si la alcool. Digestia din timpul noptii trebuie sa fie usoara pentru a-ti putea asigura un somn odihnitor si prin urmare o trezire la timp.

- Pentru a te trezi mai usor dimineata, trebuie sa te asiguri ca ai un somn odihnitor. Aeriseste bine camera inainte de a merge la somn, bea un pahar cu lapte sau doua pahare cu apa, citeste cateva pagini, deconecteaza-te de problemele de peste zi.

- Daca nu te poti trezi dimineata pentru ca esti prea obosita, ia masuri. 6-7 ore iti sunt suficiente pentru a te odihni. Unii se multumesc cu mai putin. Tu poate nu.

- Daca ziua care te asteapta nu este una suficient de motivanta pentru o trezire matinala, creeaza-ti singura motive: un mic dejun copios si delicios, o cafea servita cu iubitul la primul ceas al diminetii, un
shopping sau un film care te asteapta dupa job (pentru asta e nevoie ca mai intai sa ajungi la job).

- Daca nu te poti trezi singura sau nu are cine sa faca asta pentru tine, apeleaza la un mic ajutor: un ceas cu alarma, un telefon mobil. Ai grija: alarma pune-o ceva mai departe de pat pentru a nu fi tentata sa o inchizi pentru a-ti continua linistita somnul. Acelasi lucru e valabil si pentru telefonul mobil. In plus, ai grija sa nu confunzi sunetul alarmei de la telefon cu cel al vreunui apel telefonic.

Iti doresc... trezire usoara!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza daca te tine