19 februarie 2009

Votati Constantin Brancusi - votati Romania

Ne aflam pe locul cu nr. 17 in topul celor 500 de artisti ai secolului 20 si suntem reprezentati de catre binecunoscutul Constantin Brancusi  . Haideti sa urcam mai sus. Votati Constantin Brancusi.

Pentru a vota Constantin Brancusi in topul celor 500 de artisti ai secolului 20 click aici 


   Constantin Brâncuşi (n. 19 februarie 1876HobiţaGorj — d. 16 martie 1957Paris) a fost un sculptor român cu contribuţii covârşitoare la înnoirea limbajului şi viziunii plastice în sculptura contemporană. Constantin Brâncuşi a fost ales postum membru al Academiei Române. Francezii îi pronunţă numele Brancusi.


Coloana Infinitului din Targu-Jiu

   Locul lui Brâncuşi în sculptură
Constantin Brâncuşi a eliberat sculptura de preponderenţa imitaţiei mecanice a naturii, a refuzat reprezentarea figurativă a realităţii, a preconizat exprimarea esenţei lucrurilor, a vitalităţii formei, a creat unitatea dintre sensibil şi spiritual. În opera sa, Brâncuşi a oglindit felul de a gândi lumea a ţăranului român. Prin obârşia sa ţărănească, şi-a aflat rădăcinile adânci ale operei sale în tradiţiile, miturile şi funcţia magică a artei populare româneşti. Brâncuşi a relevat lumii occidentale dimensiunea sacră a realităţii.
Figură centrală în mişcarea artistică modernă, Constantin Brâncuşi este considerat unul din cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea. Sculpturile sale se remarcă prin eleganţa formei şi utilizarea sensibilă a materialelor, combinând simplitatea artei populare româneşti cu rafinamentul avantgardei pariziene. Verticalitatea, orizontalitatea, greutatea, densitatea cât şi importanţa acordată luminii şi spaţiului sunt trăsăturile caracteristice ale creaţiei lui Brâncuşi. Opera sa a influenţat profund conceptul modern de formă în sculptură, pictură şi desen.
Intregul articol despre Constantin Brancusi se afla pe http://ro.wikipedia.org/wiki/Constantin_Brâncuşi

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza daca te tine