27 noiembrie 2008

Pamantul, amenintat de o mie de asteroiziExpertii spatiali cer luarea unor masuri speciale, dupa ce au ajuns la concluzia ca aproximativ 1.000 de asteroizi masivi trec prin apropierea Pamantului cu regularitate, fapt care ar putea cauza o catastrofa globala in orice moment.

Vreo 6.000 de obiecte cosmice circula in jurul planetei noastre au anuntat expertii in domeniu, citati de site-ul Breibart, consultat de ziare.com.

Raportul "Amenintarea Asteroizilor: Un apel pentru un raspuns Global" a fost facut public in cadrul conferintei Asociatiei
Exploratorilor Spatiali, de la Viena. In document ca aproape 1.000 dintre acesti asteroizi au un diametru de 150 de kilometri sau mai mult, ceea ce inseamna ca pot cauza pagube importante asupra suprafetei Pamantului. Printre acestea se numara incendiile, tsunami-urile sau foametea. Aceasta organizatie are 320 de membri din 34 de tari si toti au fost in spatiu.

Cercetarea, raspandirea informatiilor si un sistem de aparare sunt masurile care trebuie luate ca un raspuns global asupra acestei probleme. Acest raport va fi analizat de comitetul Uniunii Europene in 2009.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza daca te tine