30 iulie 2008

Apel la solidaritate

-- Presedintele Traian Basescu a declarat la intoarcerea din judetele afectate de inundatii ca sinistratii au nevoie in acest moment de solidaritate. Seful statului considera ca prioritatea autoritatilor trebuie sa fie refacerea infrastructurii deteriorate pentru a putea fi alimentate localitatile inundate. 
 
Basescu a facut apel la administratiile locale pentru a chema angajatii din concedii, pentru a putea face fata efectelor inundatiilor. De asemenea, seful statului si-a exprimat speranta ca inundatiile nu vor fi politizate, insa a precizat ca politicienii trebuie sa fie alaturi de sinistrati in aceste moment, atat pentru a-i incuraja, cat si pentru a evalua situatia, relateaza Realitatea TV.
"ISU utilizeaza zilnic acelasi personal. Am vazut militari care sunt pur si simplu epuizati. As spune ca oboseala este normala fata de situatia existenta in teren. Cred ca toate autoritatile, toti oamenii care pot face acest lucru trebuie sa vorbeasca cu oamenii afectati, care au nevoie de incurajare", a precizat presedintele, insistand ca a vazut foarte multi oameni disperati, care au nevoie de solidaritate. Seful statului estimeaza ca principalul obiectiv al autoritatilor trebuie sa fie restabilirea sistemelor de comunicatii in zonele afectate pana la iarna. Tot pana atunci, casele trebuie sa fie locuibile, dar si scolile trebuie reamenajate, avand in vedere ca se apropie luna septembrie, a adaugat Basescu. In incheiere, presedintele a atras atentia asupra unei probleme privind lacurile de decandate Colbul II si Colbul I. Digul Colbul II s-a rupt si toata apa cu metale grele si cu cianuri a fost deversata in Colcul I. "Am vazut un lucru ingirjorator si extrem de periculos pentru intreaga regiune Borsa. intre peretele muntelui si dig s-a creat o ruptura prin care curge apa nefiltrata si riscul ca acest stavilar sa cedeze este foarte mare daca mai ploua", avertizeaza seful statului. Riscul ruperii barajului de la Colbul I trebuie indepartat "rapid", spune seful statului, pentru a evita in dezastru ecologic.
 Pentru toti sinistratii din Moldova (Botosani, Iasi, Suceava,)!!! Ajutati si veti fi rasplatiti. O sticla de ulei , un pateu o paine sau o sticla de apa e tot ce vi se cere! Cautati corturile verzi ale armatei din orase!!! Va multumesc in numele celor in cauza!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza daca te tine