30 iulie 2008

Cum descarci filmele de pe YouTube, fără vreun program

Există numeroase programe care pot descărca secvenţele video (sau cel puţin promit acest lucru) de pe site-uri precum YouTube. Însă în epoca Internetului modern deja descărcarea, instalarea şi folosirea unui program este o operaţiune inutilă al cărui loc poate fi luat cu uşurinţă de un serviciu online.
De ce?
De ce ai descărca un film de pe Youtube? Păi poate vrei să-l vezi altă dată, când nu o să-ţi meargă Internetul. Sau vrei să-l vezi pe telefonul ori player-ul tău multimedia portabil. Motive se găsesc.


Cu ce?
YouConvertIt este un site, mai corect spus un serviciu online, care îţi permite să descarci filmele de pe YouTube şi nu numai. Nu este singura operaţiune de care acest serviciu este capabil. Cu YouConvertIt poţi realiza conversia audio şi/sau video a fişierelor multimedia de pe calculatorul tău, din şi în diverse formate audio şi video.
Tot cu YouConvertIt poţi să le trimiţi prietenilor fişiere de mari dimensiuni (maxim 1000 MB) şi să realizezi conversia diverselor unităţi de măsură. Dar pentru acest articol, rămânem la funcţia de download video.
Cum?
Intri pe YouConvertIt şi te duci la secţiunea Convert Online Video. În primul câmp, numit Paste URL, trebuie (ai ghicit!) să dai paste link-ului paginii care conţine filmul pe care vrei să-l descarci şi să apeşi butonul Download it. YouConvertIt va scana pagina respectivă şi va detecta filmul conţinut. Apoi îţi va afişa o nouă pagină care va include link-ul de download al filmului. Aici trebuie să apeşi cuvântul Here din fraza You can download your file HERE. Asta este tot.
 
YouConvertIt poate descărca clipuri doar de pe site-urile YouTube, Metacafe şi Google Video, însă promite implementarea şi a altor site-uri pe viitor. Deocamdată este Beta.
Redarea filmului
Filmul descărcat este în format FLV şi s-ar putea să nu ai codec-ul ori player-ul necesar redării acestui tip de fişiere. Un program care poate reda FLV-uri, numit chiar FLV Player, poate fi descărcat de aici.
 
YouConvertIt este încă un exemplu reuşit care vine în sprijinul serviciilor online, ca alternative din ce în ce mai solide la programele clasice.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza daca te tine