26 iulie 2008

O firmă din Germania vinde ambulant îngheţată în România. Maşinile galbene Family Frost îşi anunţă clienţii cu o sonerie specifică.

"Sambata.Ora 18:00.
In drumul catre casa, dupa o alta zi de wekend  -lucrata cu drag si spor pentru al nostru popor...- , cu bodyguardul langa mine tinandu`mi umbrela ...(bodyguardul fiind doar umbra mea) aud la un moment dat o sonerie ... 
   In secunda 2 imi amintesc unde am mai auzit acel sunet, in faimosul joc "GTA Vice City" unde ma loveam de masinile de inghetata, cei care au jucat cunosc sentimentul, cei care nu , ii indemn sa se joace. In secunda 3, ma aflu la doi pasi de a ma lovi de masina de inghetata .Motivul? Ploaie, vizibilitate redusa, chiar si pentru pietoni .
   N-am stat sa imi iau o inghetata din cauza vremii, dar cu prima ocazie promit sa cumpar doua...; Partea interesanta: ajuns acasa... imi verific casuta de e-mail,(lipsisem mai bine de o jumatate de ora din ale internetului) si citesc de prin ziare adunate si venite direct pe mail, gratie abonarii, si gasesc un articol despre masina de inghetata si pe unde isi face ea felul ... aici e mentionata si localitatea de unde tastez acum, de unde locuiesc, vestitul sector 7 CORNU. Va las mai jos articolul.

                         

Osonerie amuzantă care seamănă cu o alarmă de poliţie se aude de dimineaţa până seara, într-o zi a săptămânii, în mai multe localităţi din Prahova, Braşov şi în nordul Capitalei. În doar câteva minute de la primul acord al soneriei, de după gardurile înalte ale caselor răsar zeci de capete de copii. „Maşina de îngheţată! Maşina de îngheţată!“, se grăbesc să-şi anunţe părinţii.



Nu sunt surprinşi de „muzicuţa“ care se aude o dată la 10-15 minute pe străzile lor. De la începutul verii şi până acum s-au obişnuit cu prezenţa unei maşini galbene, încărcată cu îngheţată, care aduce deserturi estivale chiar la poarta lor. Maşina face popasuri acolo unde apar şi clienţi.



O oprire atrage însă aproape instantaneu alţi copii cu biciclete care pândesc pe la colţuri gigantica ladă frigorifică pe patru roţi. Aceste scene sunt unele obişnuite pe străzile unor oraşe prahovene precum Câmpina sau Breaza. Şi prin Braşov maşina de îngheţată trece în fiecare sâmbătă. „În Capitală acoperim zona de nordest, dar mergem şi în localităţile spre Ploiesti“, susţin reprezentanţii companiei.



Vânzare bună la sate




Nici comunele nu sunt ratate de maşinile galbene Family Frost. La Cornu, comună cunoscută mai ales datorită unor politicieni precum fostul premier Adrian Năstase, care şi-au construit case de vacanţe aici, maşina de îngheţată ajunge în fiecare sâmbătă. Îngheţata de la chioşcurile din centrul comunei nu mai prinde, cel puţin la sfârşit de săptămână. Sunt şi clienţi care se aprovizionează pentru toată săptămâna.



„Copiii cumpără de obicei o îngheţată pe băţ, dar părinţii iau şi câteva caserole. Vindem cam de 1.500 de lei pe zi, numai în Cornu. Acum, în vacanţă, e mai greu, că sunt bucureştenii care au case aici şi sunt deja plecaţi în alte locuri“, susţine unul dintre şoferii care duc îngheţată şi alte produse congelate din poartă în poartă. Conform conceptului de vânzări al companiei, maşina trebuie să sosească la aceeaşi oră, în acelaşi loc, în ziua stabilită, însă sirena se aude de la intrarea în localitate.



„Sunt zile în care merge mai bine, zile în care merge mai slab, însă la comune vindem bine pentru că oamenii nu au prea multe opţiuni“, spune şoferul. Fiecare şofer de pe cele câteva maşini trece săptămânal prin şase localităţi. Sistemul de vânzare este simplu. Şoferul coboară de la volanul maşinii care aduce îngheţată, deschide lada frigorifică, iar clientul îşi alege îngheţata dorită de pe pliant. Reprezentantul Family Frost scanează produsul cu un aparat POS portabil şi îi eliberează şi bon clientului.



AFACERE EUROPEANĂ



Cornete ambulante din Polonia până în Portugalia



 
Family Frost a venit pe piaţa din România în mai anul acesta, potrivit directorului de marketing al companiei, Manuela Rădulescu. Îngheţata este produsă în Ungaria, potrivit managerului de zonă din Prahova, Gheorghe Riciu. „Family Frost face parte dintr-un concern german, este prezentă pe opt pieţe europene, printre care Spania, Portugalia, Ungaria, Slovenia sau Polonia“, a afirmat acesta Reprezentanţii companiei susţin că sunt lideri în Europa în distribuţia directă de îngheţată şi produse congelate.



Îngheţata adusă de maşina galbenă este ambalată în caserole speciale sau pe băţ. Copiii aleg îngheţata pe băţ, dar gospodinele cumpără cantităţi mai mari. Reprezentanţii Family Frost susţin că au pachete speciale de 10-20 de îngheţate pe băţ care sunt destinate celor ce-şi fac provizii pentru toată săptămâna.



Preţul unei îngheţate pe băţ variază între 1 şi 3 lei, iar cel al unei caserole ajunge la aproximativ 13 lei. Preţurile se înscriu în media celor practicate în magazine. Pe lângă clasica îngheţată în diverse sortimente - vanilie, ciocolată, fructe, nuga sau cafea - Family Frost are în ofertă şi altfel de produse congelate: legume, produse din carne, peşte, pizza congelată sau produse de patiserie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza daca te tine